• 20.00 AKTUALE Revizionerët të bëhen kategori.

  Revizorët të bëhen kategori kushtetuese

  Omer XHAFERI Shkup, 16 janar – Korniza ligjore momentale nuk i jep mundësi Entit Shtetëror për Revizion (ESHR), ngritjen e sanksioneve ndaj një personi juridik i cili nuk i...
 • 19.30 AKTUALE patriot lumani policia..

  Strugës i mungojnë policët

  Patriot LUMANI Strugë, 16 janar – Kryetari i Komunës së Strugë, Mustafa Zabzuni, ka zhvilluar një takim pune me shefin e Stacionit policor-Strugë, Valon Hani. Ushtruesi i detyrës kryetar i Strugës,...
 • Në Dibër s’ka ushqim për kafshët!

  Vjollca SADIKU Dibër, 16 janar – Blegtoria është njëri ndër sektorët që viteve të fundit ka pasur përkrahjen më të madhe nga shteti. Investimet në këtë sektor ishin fokusuar...
 • Mes guximit dhe pozicioneve

  Fatos RUSHITI Shkup, 16 janar – Situata politike pas zgjedhjeve të 11 dhjetorit në vend se të relaksohet dhe të ecë në drejtim të stabilitetit institucional, ajo është ngarkuar...
 • Dënohet dhuna verbale e pushtetit ndaj gazetarëve 

  Shkup, 16 janar – Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM) dënon dhunën e koordinuar verbale të pushtetit kundër gazetarëve, e cila siç thuhet në reagim, është e drejtuar kundër...
 • I hapet rruga rifillimit të punës së “Jugohromit”

  Shkup, 16 janar – Kryetari i Qeverisë, Emil Dimitriev dhe zëvendëskryeministri Vlladimir Peshevski sot realizuan takim me përfaqësues të sindikatës dhe të ekipit menaxhues të kompanisë “Jugohrom”, në të...
 • Ahmeti përsërit opsionet për Qeverinë e re

  Shkup, 16 janar – Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI), Ali Ahmeti ka zhvilluar sot në Shkup një takim pune me Ambasadoren e Gjermanisë në Maqedoni, Kristinë Althauser....
 • VMRO s’lëshon pe, BDI s’i garanton koalicion

  Shkup, 16 janar – Përkundër paralajmërimit nga VMRO ditë më parë se kanë gati ftesën për BDI-në  lidhur me nisjen negociatave për ndarjen pushtetit, bisedimet nuk kanë  filluar as...
Karikatura e ditës
Kalendari historik
13 janar

1099 - Luftëtarët e kryqëzatave i vënë flakën qytetit Mara në Siri.

1559 - Elizabeta I kurorëzohet mbretëreshë e Anglisë në Westminster Abbey.

1610 - Galileo Galilei zbulon Callisto-n, satelitin e katërt të Jupiterit.

1785 - John Walter publikon numrin e parë të London Times.

1930 - Për herë të parë paraqitet stripi komik "Mickey Mouse".